100 vauvaa -haaste

100 vauvaa -haaste

Haasteen säännöt kopioitu täältä, osittain vapaasti (ja mahdollisimman selkeästi) suomentaen. (Päivitetty 22.1.2017, päivitetyt tekstit näkyy punaisella!)

Tavoitteena on synnyttää 100 lasta niin pienellä sukupolvimäärällä, kuin mahdollista. Haaste päättyy heti 100. lapsen synnyttyä, tai jos epäonnistut haasteessa sääntöjä rikkomalla. 

Säännöt

 • Alkuun luodaan yksi sim, jolla haaste aloitetaan. Häntä kutsutaan matriarkaksi (perhettä, sukua tm. yhteisöä johtava vanha äiti, sivistyssanakirjasta lainattuna). Matriarkan tulee olla nainen tietenkin, sekä hänen tulee olla nuori aikuinen. Lisäksi hänen tulee olla ihminen (alempana erikseen poikkeukselliset aliensäännöt). Muita simejä ei saa luoda matriarkan talouteen. Hänellä voi olla mitkä vain luonteenpiirteet tai tavoite, ulkonäölläkään tai muulla sellaisella ei ole väliä. Romanttinen ja perhekeskeinen ominaisuuksia suositellaan, mutta ne eivät ole pakollisia. Suositeltavaa on myös, että matriarkalla olisi joku harrastus/taito, jonka avulla hän tienaa rahaa, kuten taiteilija, muusikko tai muu harrastus. (Huom! Kesäkuusta 2016 lähtien simit eivät enää rajoitu kaksijakoiseen sukupuolijärjestelmään, matriarkan määritelmästä huolimatta matriarkkasi voi edustaa mitä sukupuolta/suuntautumista tahansa, niin kauan kun hän voi tulla raskaaksi)


 • Voit muuttaa matriarkan mihin vain aloitustontille, mihin riittää talouden varat, eli 20 000§. Myöhemmin, kun talous kasvaa ja matriarkka alkaa saada suurempia tuloja taitojensa avulla, voi muuttaa matriarkan ja hänen lapsensa toiselle tonttille, jos varaa on ilman rahakoodeja. Jokainen tontti, jolle matriarkka muuttaa perheineen, tulee olla tyhjä. Matriarkan taloutta ei saa yhdistää toiseen talouteen. Galleriasta voi valita tontin, kunhan taloudella on siihen varaa (edelleen ilman huijaamista).

 • Ensisijainen tavoite matriarkkasi uuteen kotiin muuton jälkeen on löytää sim, joka voi tehdä toisia simejä raskaaksi. (Tavallisesti nämä ovat cis-sukupuolisia miehiä, eli he ovat syntyneet miehinä ja kokevat sukupuoli-identiteettinsä mieheksi, siihen asti kun peli spawnaa heitä. Muunsukupuoliselle raskautuminen on myös ok). Tässä suomennoksessa viitataan "mieheen" tai "isään", jolla siis yleisesti tarkoitetaan lapsen toisten geenien omistajaa - oli se sitten cis-sukupuolinen, transsukupuolinen tai mikä tahansa tältä väliltä.

 • Jatkat haastetta saada niin monta lasta, kuin mahdollista ja löytää jokaiselle eri isä. Optimaalisin ja tehokkain tapa pelata on varmistaa, että matriarkka on jatkuvasti raskaana. Mahdollisia isäehdokkaita kannattaa pitää jatkuvasti "jonossa", jolloin matriarkka voi hedelmöittyä heti synnytyksen jälkeen, mikä mahdollistaa saada suurin mahdollinen määrä lapsia per sukupolvi.


 • Peli tulee pelata ikääntymisen ollessa päällä ja elinikänä normaali. 


 • Saman tallennuksen muillakin talouksilla voi pelata (esim. jos haluaa pelata matriarkan jo pois muuttaneella lapsella), mutta tällöin on varmistettava, ettei matriarkan taloudessa asuvat ikäänny. (Varmista tämä menemällä peliasetukset --> Automaattinen ikääntyminen (pelatut simit): Vain aktiivinen talous) Suositeltavaa on pitää raksi alemmassa ruudussa (Ikääntyminen ei-pelatut simit), jolloin peli tuottaa uusia townieita vauvojen tekoon, nykyisten vanhetessa ja kuollessa.


 • Matriarkalla tai hänen jälkeläisillään ei voi olla työpaikkaa. Kaikki muut keinot rahantekoon, jotka eivät liity uriin, on sallittuja. Matriarkka ja jälkeläisensä voivat siis mm. maalata, kirjoittaa tai muuta. (Alempana poikkeussääntöjä töihin liittyen)


 • Matriarkka voi lähteä kotoaan vapaasti, vaikka aiemmissa Sims-peleissä se olikin vastoin sääntöjä poistua kotoa muutoin, kuin isäehdokkaiden metsästykseen. Sims nelosessa on kuitenkin tontin ympärillä paljon yhteistä tilaa ja harrastustaitoja, jotka vaativat jättämään tontin rahaa tehdäkseen. (Alempana poikkeussääntöjä, jos omistaa Ulkolilma- tai Duunipäivä-lisäosan). Matriarkan ei tarvitse ottaa lapsiaan mukaan tontilta poistuessaan.


 • Matriarkka ei voi mennä naimisiin silloin, kun hän on hedelmällisessä iässä. Hänellä voi olla poikaystäviä, mutta hän ei voi mennä kihloihin kenenkään poikaystävänsä kanssa. Kukaan ei myöskään saa muuttaa matriarkan talouteen, eikä matriarkka saa tietenkään muuttaa pois. 


 • Kun matriarkasta tulee vanhus, eikä hän voi enää synnyttää lapsia, hänen nuorin tyttärensä ottaa hänen paikkansa. Tällöin matriarkka voi mennä naimisiin, mutta hänen täytyy muuttaa hänen aviomiehensä talouteen (jotta tulee tilaa uusille vauvoille). Matriarkan aviomies ei voi muuttaa talouteen, jossa haastetta jatketaan edelleen. Jos uusi matriarkka ei vielä ole nuori aikuinen, matriarkka tulee pitää taloudessa kunnes nuorin tytär ikääntyy nuoreksi aikuiseksi. 


 • Hedelmällinen-palkinnon (maksaa 3 000 pistettä) saa ostaa, se on jopa suositeltavaa ostaa! Mitä enemmän monisikiöraskauksia, sitä parempi. Mikään muu palkinto tai pelin menetelmä simin elinkaaren jatkamisesta, simin pelastaminen kuolemalta tai simin herättäminen kuolleista ei ole sallittua. Kummituksia ei saa siirtää taloon. Kaikkia muita pelin palkintoja, jotka on ansaittu täyttämällä toiveita/päähänpistoja voi käyttää. Ne on ansaittu rehellisesti, eli ei ole mitään syytä olla nauttimatta eduista, jotka on ansainnut hyvää työtä tekemällä.


 • Kaikki modit ja koodit, jotka antavat epäreilun edun muihin pelaajiin nähden, on kielletty. Esimerkiksi mod, joka mahdollistaa samassa taloudessa olevan enemmän kuin 8 simiä, ei ole sallittu, koska se antaa mahdollisuuden pitää yhä enemmän lapsia taloudessa, joutumatta odottamaan ensin vanhempien lasten poismuuttoa. Koodeista kiellettyjä on mm. rahakoodit, taitokoodit, arvosanojen kohottamisen huijauskoodit ja erityisten esineiden spawnaus. Moveobjects on sallittu rakennustarkoitukseen. Myös simin resetointi on sallittua, bugien mahdollista korjausta varten. Pelin kaatuessa tai bugin iskiessä saattaa menettää edistymistä pelissä, jolloin saa käyttää modia/koodeja saadakseen takaisin sen, mitä menetti.


 • Vaikka lapsia voi adoptoida ilman rangaistusta, adoptoituja lapsia ei lasketa mukaan sataan lapseen, jotka tarvitsee haasteen läpi saamiseksi. Ei siis ole eduksi adoptoida lapsia, etenkin kun adoptiolapset vievät kallisarvoista tilaa taloudessa. 


 • Matriarkka ei saa olla raskaana samalle miehelle kahdesti. Kun mies on kerran saanut matriarkan raskaaksi, hän ei voi tehdä sitä uudelleen. Yksi lapsi per yksi mies siis. Poislukien tietenkin kaksoset tai kolmoset, mikä on tietenkin vain hyvä juttu.


 • Lapsien isillä ei ole mitään rajoituksia, paitsi että kukaan isä ei saa muuttaa talouteen tai antaa mitään apua (poislukien matriarkan raskautuminen, tietenkin). 


 • Lapsen sukupuoleen ei saa tahallisesti vaikuttaa (pojan mahdollisuuksia lisää vaihtoehtomusiikki ja porkkanat, tytön mahdollisuuksia popmusiikki ja mansikat). Matriarkan raskaana ollessa hänen tulee siis välttää kaikkia näitä; vaihtoehto- ja popmusiikkia, porkkanoita ja mansikoita, jotta ne ei vaikuta tulevan vauvan sukupuoleen mitenkään. 


 • Syntyneen lapsen luonteenpiirteitä tai tavoitteita ei saa valita itse. Apuna voi käyttää esim tätä generaattoria (englanninkielinen, isän tiedot voi käydä katsomassa myös tämän taloudessa, jos matriarkka ei niitä kaikkia tiedä) tai tätä (englanninkielinen, ei tarvitse isän tietoja). Piirteet ja tavoitteen voi myös arpoa tai miten ikinä haluaakin tehdä, kunhan ei itse niitä valitse.


 • Vauvat voivat ikääntyä vasta, kun tulee ilmoitus, että on heidän syntymäpäivä (ei siis aiempi ilmoitus, jossa lukee vain syntymäpäivän lähestyvän). Taaperot voivat ikääntyä, kun jokainen taito on tasolla 3. Voit myös jättää taaperon ikäännyttämättä tällöin, ja jatkaa taitojen kehitystä. Lapset voivat ikääntyä, kun saavat 10 koulussa. Myös teinit voivat ikääntyä saatuaan arvosanan 10 koulussa. Teinit voivat mennä myös osa-aikatyöhön tienaamaan talouteen rahaa. (Huom! Pelissä esiintyy bugi, jolloin teineillä arvosana ei nouse kymmeneen. Tällöin teinin voi kuitenkin ikäännyttää kun suorituspalkki on täynnä, vaikka arvosana ei olisikaan noussut.)

 • Nuoret aikuiset voi muuttaa pois taloudesta, jotta talouteen mahtuu uusia lapsia. Pois muutettuja simejä ei voi kuitenkaan muuttaa takaisin talouteen.


 • Talouteen ei voi tehdä tilaa uusille lapsille tappamalla muita alaikäisiä simejä. Jos tahallisesti tappaa simin, häntä ei lasketa mukaan tavoitteen sataan vauvaan. Lapset voivat muuttaa pois taloudesta vasta, kun ovat nuoria aikuisia, jonka jälkeen he edelleen lasketaan sataan vauvaan mukaan. Poikkeuksena tietenkin sadannen vauvan syntymä, jolloin haaste päättyy siihen. Myös kaikki alaikäiset lapset sadannen lapsen syntymähetkellä lasketaan mukaan, vaikka he eivät olisi vielä nuoria aikuisia. 

 • Voit palkata kotiapulaisen siivoamaan taloa, puutarhurin auttamaan kasvien hoidossa, korjaajan korjaamaan rikkinäisiä esineitä. Juhliin voit palkata pitopalvelun, mehumestarin ja viihdyttäjän, mutta vain niiden tarkoitukseen eli vieraiden takia. Et siis voi palkata esimerkiksi pitopalvelua tekemään lapsikatraallesi ruokaa.

 • Et voi palkata lastenhoitajaa huolehtimaan lapsista puolestasi. Jos matriarkkasi lähtee tontilta, lapset siirtyvät automaattisesti hoitoon.Duunipäivä -lisäosan säännöt
Nämä säännöt ovat Duunipäivä-lisäosan omaavia pelaajia varten. Jos peliä ei omista, voi nämä säännöt jättää huomiotta.

 • Matriarkka ei voi ottaa uusia, pelin mukana tulevia uria ammatikseen
 • Oman myymälän matriarkka kuitenkin voi perustaa. Tämä poikkeus on siitä syystä, että siitä on etujen lisäksi paljon haittaa. Matriarkka voi tienata paljon rahaa myymälällä, jona aikana lapset pitävät huolta itsestään. Se kuitenkin kostautuu mm. sillä, että lasten koulumenestykseen vaikuttaminen ei onnistu niin helposti sekä uudelleen raskautuminen hidastuu, kun ei ole aikaa metsästää tulevia isäehdokkaita. Liikkeeseen menee myös paljon rahaa, ennen kuin se alkaa tuottaa enemmän.
 • Matriarkka voi käyttää hyödykseen uutta valokuvaustaitoa ja myydä kaikki kuvansa.
 • Matriarkka voi myös opetella leipomistaidon ja myydä leipomuksiaan.
 • Matriarkka voi mennä sairaalaan synnyttämään.Kaupunkielämää -lisäosan säännöt
Nämä säännöt ovat Kaupunkielämää -lisäosan omaavia pelaajia varten. Jos peliä ei omista, voi nämä säännöt jättää huomiotta.


 • Matriarkka voi asua kerrostalossa San Myshunossa. Tässä on hyvät ja huonot puolensa; muuttamalla halpaan kahden makuuhuoneen asuntoon Maustemarkkinoille, matriarkka säästää alkuun rahoja ja naapuruston leikkikentällä/koripallokentällä riittää lapsille tekemistä. Asunto käy kuitenkin nopeasti ahtaaksi, joten voit miettiä hyviä ja huonoja puolia ja päättää itse.
 • Kuten muissakin lisäosissa, matriarkalla voi olla mitkä tahansa piirteet/tavoitteet, mitkä tulevat tämän lisäosan mukana.
 • Matriarkka voi nostaa laulutaitoa, laulaa karaokea, vierailla festareilla jne. Hän voi nauttia kaikista uusista toiminnoista, mitä lisäosa tarjoaa.
 • Jos muutat tontille missä ei ole vielä yhtään piirrettä, voit itse valita mitkä piirteet tahansa tontille; mieti kuitenkin tarkkaan minkä valitset, koska tonttien piirteitä ei voi myöhemmin muuttaa. Jos muutat tontille jolla on jo vähintään yksi piirre, et voi muuttaa/lisätä niitä.
 • Muista lisäosista poiketen, matriarkka VOI valita poliitikon, sosiaalisen median tai kriitikon uran. Hänen tulee kuitenkin tehdä töitä ainoastaan kotoa käsin, eli hän ei voi poistua tontilta mennäkseen töihin. Jos peli muistuttelee simiäsi poissaoloista töistä, ota hänelle muutama vapaapäivä tai huijaa jokin sairaus. 


Kimppapuuhaa -lisäosan säännöt
Nämä säännöt ovat Kimppapuuhaa -lisäosan omaavia pelaajia varten. Jos peliä ei omista, voi nämä säännöt jättää huomiotta.

 • Matriarkkasi voi asua Windenburgissa.
 • Matriarkkasi voi olla DJ tehdäkseen rahaa.
 • Matriarkalla voi olla piirteet "tanssimasiina" tai "sisäpiiriläinen" ja hänen tavoitteensa voi olla suosion "Joukon johtaja"
 • Matriarkka voi liittyä kerhoihin ja luoda kerhoja, kunhan kerhon säännöt eivät riko mitään haasteen sääntöjä


Ulkoilma -game packin säännöt
Nämä säännöt ovat Ulkoilma-game packin omaavia pelaajia varten. Jos peliä ei omista, voi nämä säännöt jättää huomiotta.

 • Matriarkka voi mennä lomalle Granite Fallsiin, mutta tällöin koko talous pitää ottaa lomalle mukaan. Kaikki lapset ja teinit pitää ottaa mukaan.
 • Jos taloudessa on vauva, tai matriarkka on raskaana, lomalle ei voi lähteä.
 • Matriarkka voi kerätä uusia kokoelmia jne. harrastaa uusia juttuja, joita Ulkoilmassa tuli.
 • Granite Fallsia voi myös käyttää uusien isien metsästyksessä hyödykseen. (ottaen vanhat säännöt huomioon; yksi raskaus per mies, eikä naimisiin/yhteenmuuttoa)

Kylpyläpäivä -game packin säännöt
Nämä säännöt ovat Kylpyläpäivä -game packin omaavia pelaajia varten. Jos peliä ei omista, voi nämä säännöt jättää huomiotta.

 • Matriarkka voi joogata, meditoida ja nostaa hyvinvointitaitoa. 
 • Matriarkka voi ostaa kylpyläesineitä kotiin käytettäväksi tai mennä kylpylään nauttimaan.
 • Matriarkka voi saada hedelmällistä hierontaa, joka parantaa hänen raskaaksi tulon mahdollisuutta.


Ulos syömään -game packin säännöt
Nämä säännöt ovat Ulos syömään -game packin omaavia pelaajia varten. Jos peliä ei omista, voi nämä säännöt jättää huomiotta.

 • Kuten Duunipäivässä myymälöiden kanssa, voi matriarkka omistaa myös ravintolan, mutta pidä mielessä että ravintolan pyörittämiseen menee aikaa, joka on pois isäehdokkaiden etsimisestä ja matriarkan raskautumisesta. Se on myös pois ajasta kohottaa lasten arvosanoja, jotta heidät voi ikäännyttää ja muuttaa pois taloudesta.
 • Matriarkka voi syödä ulkona NPC-ravintoloissa asiakkaana.
 • Matriarkka voi kerätä kokeellisten ruokien kuvia kokoelmaan.

Vampyyrit -game packin säännöt

 • TULOSSA PIAN! Tämä osio päivitetään, kunhan Vampyyrit julkaistaan.


Kamasettien säännöt

Kammokamaa
 • Matriarkka voi kovertaa kurpitsoja ja myydä niitä tehdäkseen rahaa
Romanttista puutarhakamaa
 • Matriarkka voi käyttää toivomuskaivoa, mutta hän ei voi toivoa lasta
 • Matriarkka voi käyttää lähdettä
Klassista luksuskamaa
 • Matriarkka voi palkata hovimestarin, mutta hovimestari ei voi huolehtia lapsista. Sinun tulee poistaa lastenhoito hovimestarin töistä.


Vapaaehtoiset aliensäännöt
Nämä säännöt ovat Duunipäivä-lisäosan omaavia pelaajia varten. Jos peliä ei omista, voi nämä säännöt jättää huomiotta.
Jotkut pelaajat haluavat pelata ulkomaalaisten kera ja jotkut eivät, siksi tämä osio on täysin vapaaehtoinen. Voit valita pelata "alienkannustimella" 100 vauvaa-haasteen TAI voit pelata 100 alienvauvaa-haasteen. Voit myös olla pelaamatta kummallakaan tavalla ja vain sivuuttaa tämän osion kokonaan, jos haluat. 

Alienkannustimella 100 vauvaa-haasteen pelaaminen
-Matriarkan täytyy olla ihminen
-Jokainen alien tai hybridi (alienihmisristeytys) lisää 2 vauvaa lapsilukuun, eli yksi alien tai hybridi vastaa kahta ihmislasta. Jos raskaudesta syntyy kaksoset tai kolmoset, ainoastaan alienit tai hybridit lasketaan kahdeksi lapseksi (eli jos alienisän raskaudesta syntyy kolmoset; 2 niistä on alieneita/hybridejä ja yksi ihminen, saa 5 vauvaa laskuihin.)
-Jos ottaa seuraavaksi matriarkaksi alienin tai hybridin, tätä bonusta ei luonnollisesti enää tule alien/hybridimatriarkan jälkeläisistä. Bonus tulee taas sitten, kun matriarkkana on ihminen.
-Jokaisen talouden ulkomaalaisen lapsen ja teinin täytyy olla ihmisten valepuvussa, kun he poistuvat tontin ulkopuolelle. Jos ulkopuolinen ihmissim huomaa kotitalouden jonkun simin ulkomaalaisuuden, hänen muisti on pyyhittävä välittömästä ja tämä sim ei enää saa vierailla tontilla (jos sim ilmestyy tontille ja mahdollisesti koputtaa oveen, pitää hän jättää huomiotta, eikä mennä tervehtimään).

100 alien/hybridivauvaa-haaste
-Matriarkan tulee olla ulkomaalainen tai hybridi
-Matriarkalla saa olla jälkeläisiä vain ihmisen kanssa
-Matriarkan itsensä aiheuttamia raskauksia ei lasketa mukaan, ainoastaan hänen talouteen synnyttämänsä vauvat lasketaan mukaan
-Ihmislapsia ei lasketa tavoitteen sataan alien/hybridivauvaan mukaan. Et voi myöskään muuttaa ihmisvauvoja pois, ennen kuin he ovat vähintään nuoria aikuisia iältään.
-Hybridit ja alienit molemmat kyllä kartuttavat sadan vauvan tavoitetta. (Hybridit ovat simejä, joilla on ulkomaalainen ihonsävy, mutta normaalit hiukset, silmät jne. Hybrideillä ei ole kykyä laittaa valepukua, mutta muut simit ei tunnista heitä puoliksi ulkomaalaisiksi)


-Matriarkan ja mahdollisten ulkomaalaisten lasten ja teinien tulee olla  valepuvuissa, kun he poistuvat tontilta. Jos ulkopuolinen ihmissim huomaa kotitalouden jonkun simin ulkomaalaisuuden, hänen muisti on pyyhittävä välittömästä ja tämä sim ei enää saa vierailla tontilla (jos sim ilmestyy tontille ja mahdollisesti koputtaa oveen, pitää hän jättää huomiotta, eikä mennä tervehtimään).


10 kommenttia:

 1. Etsiskelin juuri tähän suomenkielisiä sääntöjä ja täältä onneks löyty hyvin selkeästi selitetyt säännöt. Kiitos paljon!

  VastaaPoista
 2. Kiitos sääntöjen suomentamisesta! Saako lainata omassa blogissa niin, että laittaa linkin tänne? Eli ei siis kopioi suoraan vaan ohjaa sinun blogiisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta, mutta joo, saa tietenkin!

   Poista
 3. Heip! Saisinko kopioida tämän tuonne Radolaan? Tietenkin mainitsisin ja linkkaisin blogisi sinne heti alkuun, mutta olisi tosiaan kiva saada tämä haaste sinne niin ei tarvitsisi itse suomennella.

  VastaaPoista
 4. Saako vauva haaste taloon laittaa piirteeksi ley-linjalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, sai laittaa mitkä tahansa piirteet tonteille :)

   Poista
 5. Hei voisiko tuon vampyyrit kohdan päivittää koska omistan itse vampyyri lisäosan

  VastaaPoista
 6. Mutta entä silloin kun lapselle tulee ilmoitus että: "tänään on synttärit" mitä silloin tapahtuu? Ikääntyykö lapsi vaikka ei synttäri kynttilöitä puhaltaisikaan?

  VastaaPoista
 7. Vampyyrit lisärin lisäksi tätä haastetta tartteis varmaan päivittää myös, muihinkin uusien kamasettien ja lisäreiden osalta, mitä peliin on tullut haasteen viimepäivityksen jälkeen. Kissat&Koirat lisäri ainakin, sekä Seikkailu kamasetti ja Vuodenajat, sekä Kohti kuuluisuutta nyt ainakin tuoreimpana. Mutta tämä tähän asti käännetty haaste vaikuttaa hyvältä ja mielenkiintoiselta. Pitänee testata edes pikkuisen. :)

  VastaaPoista