maanantai 5. tammikuuta 2015

Blogin aloitus + TS4 ensikokemukset

Heipähei ja tervetuloa uuteen Ohjelmointivirhe-peliblogiin! Peliblogi-termistä en vielä niin varma ole, sillä pääpaino ainakin tulee olemaan Sims-peleissä, vaikka todennäköisesti tulen tänne paljon kirjoittamaan myös esittelyjä/arvosteluja kokeilemistani peleistä. 

Tällä hetkellä omistan Simsseistä TS2 + kaikki lisäosat ja kamasetit, TS3 ja juuri muutama päivä sitten ostetun TS4 Digital Deluxen. Kolmosta en juuri ole pelaillut, paitsi silloin kun pari vuotta sitten sen ostin niin muutaman viikon kokeilin sitä pelata. Neloseen olen vasta juuri alkanut tutustumaan, mutta kakkonen on silti edelleen eniten "lähellä sydäntä", vaikka tällä hetkellä keskitynkin eniten neloseen tutustumiseen. Myös ykköstä (alustana tosin PS2), Lemmikkitarinat jne. on tullut pelailtua aikoinaan.Yllä näette Nana Pingulan, ensimmäisen (ja toistaiseksi ainoan) tekemäni simin. Nanaa (ja koko Pingulan perhettä) tulee varmaan jonkin verran blogin puolella näkymään, kun koitan kymmenenteen sukupolveen (ilman sääntöjä, tosin) Pinguloilla päästä. 

Yllä näkyy Nanan aviomies, Riko Pingula. Lisäksi parille on siunaantunut pieni poikakatras...
Esikoinen Luca..
Teo, jolla nenänpäässä, poskessa ja vaatteissa vähän likaa, johtuen punaisesta hygieniapalkista..
...sekä kaksospojat Nico & Noel.
 Mutta sitten itse aiheeseen, eli ensi"mielipiteeseeni" TS4:stä.

+ Pelin sulavuus. Ovista ja muista kulkuaukoista simit kulkevat hienosti peräjälkeen, eivätkä jää jumittamaan ovelle ja lopulta unohda koko käskyä. Edessä olevat tavaratkaan ei haittaa. Suihkuun mennessä ei haittaa että joku vieras on suihkutiloissa, vieras poistuu ja sim muistaa edelleen mennä suihkuun; ei vedä raivopotkuja ja unohda koko toimintoa. Ja tiskien kerääminen! Ei enää kakkosesta tuttua kuppien, lasien jne. erikseen tiskattavaksi keräämistä, vaan lasitkin kootaan sulavasti lautaspinon päälle ja kuljetettaan kaikki kerrallaan tiskattavaksi. 

+ Aitous tietyissä asioissa. Raskaana ollessa myös simin tissit kasvaa, ei vain maha. Myös imetys on kiva (tosin aika turha), aito lisä peliin. Myös sisaruskateus tuli hyvin tutuksi kun Nanan esikoinen tapasi pikkuveljensä, tunteeksi tuli pariksi tunniksi vihainen syynä uuden sisaruksen, jota ei olisi ollenkaan tahtonut, tapaaminen. Ja raskausvaatteet! Niitä ei enää ole vaan samat vaatteet käy raskaana ja ei-raskaana ollessa. 

+ Paljon "keräiltävää". Tarkoittaen nyt kokoelmia, joita kyllä riittää kerättäväksi. Lisäksi pelissä on erikseen "saavutukset", joista löytyy vähän kaikkea 100 tunnin pelaamisesta simillä syntymästä luonnolliseen kuolemaan asti pelaamiseen.

+ CAS-tila. Kaikki tarkat säädökset kävelytyyleistä vartalon osien muokkaukseen! Etenkin toi vartalon tarkka muokkaaminen on tosi hieno uudistus. Vaatteissa, esim. yläosissa on vielä alaluokat, mm. t-paidat, topit, puserot jne. mikä helpottaa valtavasti vaatteiden valitsemista. Ainut asia mistä en vielä ole mitään mieltä, on kasvojen yksityiskohtien muokkaaminen. Jonka pitäisi siis tapahtua hiirellä vetämällä, mutta itse en sitä joko osannut käyttää tai sitten mun pelissä on joku bugi, etten saa sitä edes käytettyä. Pitää tätä vielä tutkia tarkemmin.
Paitsi, tatuointeja ei ilmeisesti voi lisätä/poistaa jälkikäteen? Vai enkö vain löydä muokkaustilasta sitä enää? 


- TAAPEROIDEN PUUTTUMINEN. Tätä tuskin tarvitsee edes selitellä. En vaan tykkää yhtään. Itsellä ainakin suvun jatkamiselta, lasten teolta ja kaikelta muulta putosi pohja tämän myötä.

- Vauvat. Oikeesti, taas täysin kehtoon sidoksissa olevat vauvat? Likimain taantuma Sims 1:n tasolle. Pinguloilla oli vain yksi kehto, kun Nana saikin kaksoset; toinen kehto ilmestyi itsestään kämppään. Jos pelistä löytyisi edes taaperot, niin tämä uudistus saattaisi olla jopa ihan hyvä juttu.

- Sukupuu puuttuu. Yllä olevatkin miinukset varmaan selittää tätä osaltaan. Joo, sukupuut voi tehdä itsekin, mutta vie hieman aikaa.

- Kameran liikuteltavuus. Ihan hirmu hankalaa, oli sitten TS3-kamera käytössä tai ei. Kai siihen tottuu (toivottavasti tottuu myös rakennustilaan, mikä tällä hetkellä vaikuttaa enemmän rakettitieteeltä..).


Kauheesti en vielä muuten olekaan tutustunut peliin, mutta tällästä nyt alkuun. Ladattavia neloseenkin löytyy jo valtavasti ja ihan sairaan hienoja sellasia! Saattaa tosin tämä mun hämmennys ladattavista johtua siitäkin, että en kolmoseen mitään ikinä ladannut. Ero kakkosen ja nelosen ladatuissa, esim. hiuksissa, on ihan järjetön omaan silmään. Ja niitä on myös helpompi ja yksinkertaisempi ladata peliin. 

Mutta tälläinen aloitus tälle blogille!

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Mun tietääkseni se taitaa olla ihan sattumasta kiinni. Pelin yhdessä päivityksessähän korjattiin juuri tuo, kun kaksosio tuli luonnottoman usein. Neloseenhan kyllä on myös ainakin yksi modi saatavilla, millä voi valita itse haluaako yhden vauvan, kaksoset vai kolmoset. :)

      Poista
  2. miten saan muokatuu oman simin tota kehoa kun mul on yks nais simi jolla on ihan sairaan iso sx pack haluun sen vaan pois

    VastaaPoista