torstai 8. tammikuuta 2015

TS4: Piilotetut tontit Unholan luola & Mehtäaukio

Nelosesta tosiaan tällä hetkellä löytyy kaksi "salaista" piilotonttia, yksi kummastakin maailmasta.Kun sim kerran pääsee piilotetulle tontille, pääsee kyseinen sim jatkossakin sinne suoraan ilman näitä ohjeita. Nana ja Riko kävivät vähän tutkimassa näitä paikkoja...Oasis Spring: Unholan luola
(Forgotten Grotto)

Tontille päästäkseen simillä täytyy olla kätevyystaito maximissaan, eli tasolla 10. Alkuun täytyy löytää hylätty kaivos, näitä löytyy Oasis Springistä Aavikkopuistosta (Dessert Bloom Park) ja ylempää Ylväsaho/Rahareikä-tontilta (Affluista Mansion). Kun kätevyystaito on kympissä, pystyt murtamaan laudat kaivoksen edestä.  
Kätevyystaidon tulee olla tasolla 10, jotta sim voi repiä laudat irti päästäkseen luolaan.
Tämän jälkeen tulee muutamia kahdesta vaihtoehdosta valittavia valintoja, joihin tulee vastata oikein päästäkseen Unholan luolaan.


Lähde leveälle polulle --> Kiipeä tikkaita --> Astu kielekkeelle
Unholan luolasta löytyy mm. sieniä, sipulia, kiviä, kaloja ja sammakoita. Lisäksi siellä oli jotain laatikoita, wc-pönttökin. Kauhean kauaa en paikkaa tutkinut, mutta Nana ehti kalastamaan jotain säilytyslaatikoita vedestä.

Willow Greek: Mehtäaukio
(Sylvan Glades)

Tämä tontti löytyy Virranvarrelta (Grick Gabana). Alueelta löytyy puu, jonka kyllä tunnistaa rungon koristeista. Aluksi puuta täytyy katsella, jotta tulee lisää vaihtoehtoja. Sitten puuta tulee kastella ja jutella sen kanssa luonnosta ja juurista. Jokaista näistä saattaa joutua tekemään muutamia kertoja, ennen kuin puuhun tulee vaihtoehto tutki. Tämän jälkeen tulee vastata oikein muutamaan valintakysymykseen kahdesta vaihtoehdosta.

Seuraa ääntä --> Seuraa alavirtaan --> Astu sumuun
Mehtäaukiosta löytyy ainakin mansikoita, sieniä, kiviä, sammakoita ja kaloja. Jopa lehmäkasvin marjan Riko löysi kalastamalla, vaikkei suurta kalastustaitoa edes omista. Ihan tutustumisen arvoinen tontti, kauniin vaaleanpunainen ainakin!Toivottavasti jollekin tästä jotain apua on edes! Paikkojen suomenkielisistä nimistä en ihan varma ole, mutta kuvista nyt varmaan ainakin tajuaa mitä tarkoitan. Pingulat palaa taas pian ruutuun!

13 kommenttia:

 1. Hei. :)
  Tämä oli kiva saada tietoisuuteen ja tämän kaltaisia pikku vinkkejä (okei, ei ihan näin isojakaan) olisi kiva saada lisää. Itselleni kuitenkin nelonen on myös vielä melko vieras ja olen huono ottamaan näistä ominaisuuksista itse selvää.
  Jään seurailemaan blogiasi mielenkiinnolla.

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla! :) On kyllä tulossa lisääkin vinkkejä Sims nelosesta, eikä edes (todennäköisesti) montaa päivää tähän mene!

  VastaaPoista
 3. En nyt ole itse vielä niinkään oppinut tän sims 4 juttuja, enkä jaksa (:DD) Selvittää mistä saisin kätevyyttä ylös päin, joten joku kertokaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekemällä juttu puutyöpenkillä, korjaamalla ja päivittämällä esineitä...... En tiedä muuta

   Poista
 4. Toimii! Pystytkö näyttää, miten saat simillesi 2 väriä hiuksiin ja tuollaiset hiukset!

  VastaaPoista
 5. Toimii! Pystytkö näyttää, miten saat simillesi 2 väriä hiuksiin ja tuollaiset hiukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä saa modeilla joita voi latdata netistä joten nuo hiukset eivät ole sims 4 tekijöiden tekemät :)

   Poista
  2. Itseasiassa nuo hiukset taitavat olla värjäys jonkun tekemään meshiin. Eli ei tarvi ohjelmaa saadakseen tuollaisia hiuksia. Sen kuin tsekkaa eri tekijöiden tuotoksia.

   Jos taas haluaa tuollaisia tehdä itse, värjäyksiä nyt ainakin, niin sitä varten sit pitää näitä luontityökaluja/ohjelmia ladata. Sims4Studio muistaakseni ois yks, en nyt tähän hätään muista että mistä löytyy, mutta koskapa iskin nimen tohon jo, niin googleen tms hakukoneeseen hakusanaksi vaikkapa: The Sims downloads, Sims4Studio. Niin eiköhän ala jotain paikkoja jo köytyä.

   Poista
 6. Mitä ne lapsien nauru äänet ovat siellä metsän aukiossa?

  VastaaPoista
 7. Siis oli itse tiennyt tuon mehtäaukion mutta en tiennyt tuosta luolasta ja mistä saa kaiken laisia juttuja on kiva tietää jotain the sims 4 kuun sen että lapset ovat puisia

  VastaaPoista
 8. Kiva oli saada nämä tietää. Mutta tohon Unholan luola juttuun oli hirvee homma saada kätevyys tasolle 10 mutta oli näkemisen arvoinen paikka! Aion kokeilla tuota toistakin joskus. :)

  VastaaPoista