maanantai 16. helmikuuta 2015

TS4: Lehmäkasvi


Laganaphyllis Simnovorii, englanniksi tutummin Cowplant/Cow Plant, suomeksi
 ihan Lehmäkasvi vain.Lehmäkasvin marjan hankkiminen


Lehmäkasvin marjan voi löytää kalastamalla (Unholan luolasta tai Oasis Springin Aavikkopuistosta), tutkimalla avaruutta raketilla tai aarteita kaivamalla. Itse löysin Unholan luolasta kalastamalla ja se onkin varmaan helpoin keino. Marjan voi syödä tai istuttaa joko maahan tai istutuslaatikkoon. Puutarhanhoidon tasolla ei ole väliä lehmäkasvia istuttaessa. Lehmäkasvia voi myös milloin vain istuttamisen jälkeen siirtää rakennustilassa.

Lehmäkasvin sarvet / vauva / paijaamista

Lehmäkasvin kasvaminen

Lehmäkasvilla on kolme vaihetta kasvussa; sarvet, "varsi" (vauva lehmäkasvi) ja täysikasvuinen lehmäkasvi. Täysikasvuiseksi kasvaminen kestää muutaman päivän, sinä aikana vaihtoehtoina on puutarhanhoitotasosta riippuen kastelu, lannoitus, puhuminen ja rikkaruohojen kitkeminen.

Lehmäkasvin syöttämistä

Lehmäkasvin silittelyä

Täysikasvuinen lehmäkasvi


Täysikasvuisen lehmäkasvin ollessa kyseessä vaihtoehtoina on leiki (play), ruoki (feed), paijaa (pet), syö kakkua (eat cake) ja lypsä (milk).

Lehmäkasvi tulee ruokkia 12:n tunnin välein. Jos sitä ei ruoki, tulee kakkukieli esiin ja vaihtoehto "syö kakkua". Kun sim sitten menee ottamaan kakkupalaa, lehmäkasvi syö simin elävältä. Ensimmäisellä kerralla lehmäkasvi yleensä sylkee simin ulos, mutta toisella kerralla jo todennäköisesti syö ihan oikeasti. Jos lehmäkasvi onnistuu syömään simin, tulee viikatemies korjaamaan satoa ja sim kuolee ihan oikeasti. Hautakivi simistä jää.

Lehmäkasvin syötyä sim, tulee vaihtoehdoksi "Lypsä". Jos syöty sim selviytyy, hän voi lypsää lehmäkasvin. Tällöin tulee juoma, josta simille palautuu se tunne, joka hänellä oli ennen syödyksi tulemista. Esim. lehmäkasvin syötyä Nanan, sai Nana tämän jälkeen lypsettyä lehmäkasvilta Simin Nana iloliemi, josta tuli tunne iloinen. Jos sim ei selviydy, voi muut silti lypsää Elämäneliksiiriä, josta tulee iloiseksi ja saa lisäpäiviä elämäänsä. 
Lehmäkasvin kuoleminen

Jos lehmäkasvia pidetään ruokkimatta vielä 12 tuntia kakkupalankin ilmestyttyä, se kuolee. Kuolleesta lehmäkasvista jää vain luut, eikä sitä voi mitenkään pelastaa. Ostotilassa kuolleen lehmäkasvin voi myydä hintaan 2 simoleonia.

Lehmäkasviluuranko
Lapset voivat ainoastaan leikkiä lehmäkasvin kanssa


12 kommenttia:

 1. Sisänsä pelottava otus, itse en ole vielä kokeillut. Suunnitteilla kuitenkin on. :'D
  Vauva-aikanaan kuitenkin suloinen <3 Samoin kun ollessaan vielä mullassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, omasta mielestäni kyseinen otus on isonakin aika suloinen, varsinkin paijaa-toiminnon aikana! :D (pahoittelut vastauksen viipymisestä!)

   Poista
 2. Mistä olet hommannut noita ladattavia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasinkin jo yhteen aiempaan postaukseen tulleeseen tälläiseen kommenttiin, mutta siis käytän ladattavien ettimisessä paljon "löytösivuja" (esim. Sims 4 Updates http://sims4updates.net/ ), tumblrista eri hakusanoilla ja ihan vaan googlaamallakin (sims 4 downloads ym. perushakusanoilla)! :) Tarkoitus olisi postaustakin ladattavista laittaa jossain vaiheessa.

   Poista
 3. Hyvä postaus! Itse välttelen pelatessani yliluonnollisuuksia, joten tämäkin on vielä kokeilematta. Kiitos tiedoista:3

  Hilbert/Hiken Nelonen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos oli hyödyksi! Ja kiitos kommentista :)

   Poista
 4. Itse sain just äsken kalasttettua Lehmäkasvin marjan Mehtäaukiolta; oli pakko heti googlata ja tulla tänne vilkuilemaan että mistä on kyse. Ihana otus! En malta oottaa että omasta kasvaa täysikokoinen. Tää on sitä parasta vastinettä lemmikeille ennen kuin niille tulee oma lisäosansa :)

  VastaaPoista
 5. Ai että! Ei kun heti yrittämään saada tuon pikku otuksen marjan! Niin ihana ♥3♥

  VastaaPoista
 6. Lehmäkasvin saa myös risteyttämällä pitaijahedelmän ja leijonankidan��

  VastaaPoista
 7. missä o unholan luola

  VastaaPoista
 8. Anonyymi, Unholan luolan suuaukko löytyy Oasis Springin Aavikkopuistosta. Lisää ohjeita ko, paikan löytämiseen tästä samaisesta blogista: http://addanohjelmointivirhe.blogspot.fi/2015/01/ts4-piilotetut-tontit-unholan-luola.html

  VastaaPoista