perjantai 29. toukokuuta 2015

TS4 Kokoelmat: Fossiilit


Fossiileja löytää kaivamalla kiveä, jolloin kalkkikiveä löytäessä voi valita kalkkikiveä klikkaamalla vaihtoehdon "Nosta fossiili". Fossiileja on yhteensä 15 erilaista (+ rikkoutunut fossiili) ja niiden tutkimisesta seuraa tunne keskittynyt. Jokainen fossiili tuo ympäristöön +3.1. Esihistoriallinen kavionjälki / yleinen / 40§
"Muinainen luolamies säilöi harrastuksenaan eläinten jälkiä ja esitteli niitä suositussa museoluolalla kaikkien luolaihmisten luolailoksi. Nykyajan antropologeille oli mukava yllätys löytää kaikki nämä jäljet yhdestä paikasta!"

2. Esihistoriallinen kivi / yleinen / 15§
"Esihistoriallisina aikoina kivet olivat terävien kolmioiden muotoisia, ja muinaiset metsästäjät käyttivät niitä ruokansa nappaamiseen. Ajan myötä ihmiset alkoivat viljellä kasveja ja kasvattaa karjaa. Nämä kivet jäivät ilman käyttöä, ja pikku hiljaa ne muokkautuivat nykypäivän sileiksi möhkäleiksi."

3. Huvittavan pienet T-rexin käpälät / yleinen / 45§
"T-rexin käpälien ajateltiin aikoinaan tuovan onnea. Niitä pidettiin ranneriipuksina ja avaimenperinä ja roikotettiin auton etupeilistä. Sittemmin on tieteellisesti todistettu, että käpälillä ei ole onnea tuovia ominaisuuksia. On silti aika onnekasta löytää kerralla kaksi!"

4. Jättimäinen trilobiitti / yleinen / 40§
"Trilomiitti tarkoittaa kolmea lohkoa, ei kolmen tavallisen puraisun voimaa vastaavaa puraisua. Jos niin olisi, niveljalkaiset olisivat hirvittäviä!"

5. Kivettynyt kasvikuvio / yleinen / 50§
"Vahapaperi on uudehko keksintö. Kun luolaihmiset löysivät kivan lehden, ne sulkivat sen saveen, kuivasivat sen ja laittoivat sen sitten näytille mammutinkarvaryijyjensä viereen."


6. Kivettynyt merihirviö / yleinen / 70§
"Kauan sitten aikana, jolloin kaikki oli mahtavampaa, mahtava velho purjehti merillä taistellen merihirviöitä vastaan. Eräs hirviöistä luuli jo päässeensä velhon niskan päälle, mutta saikin huomata muuttuvansa kiveksi ja uppoavansa merenpohjaan."

7. Kivettynyt muna / yleinen / 70§
"Tästä munasta ei koskaan kuoriudu mitään, mutta voimme silti ihmetellä, onko sen sisällä dinovauva vai vain esihistoriallisen jättiläiskanan kehittymätön keltuainen."

8. Kivettynyt simin käsi / yleinen / 45§
"Tämä kivettynyt käsi on vakava muistutus siitä, että ylävitosten liiallinen ja liian innokas jakelu voi johtaa murhenäytelmään."

9. Petolinnun kynsi / yleinen / 70§
"Tämän kynnen omistaja oli laumasaalistaja, joten sen hyökkäys ei tullut edestäpäin, vaan sivulta - niiltä kahdelta muulta petolinnulta, joita et lainkaan huomannut. Fiksua."

10. Esihistoriallinen lintu / epätavallinen / 75§
"Tämä on lähes täydellisesti säilynyt kappale Raptor Erraticus -linnusta, jonka tiedetään hämmentäneen saalistajia sattumanvaraisilla, kummallisilla lentokuvioillaan. Puolustuskeinon haittapuoli oli se, että lintu lensi usein päin puuta tai kiveä ja heitti veivinsä. 


11. Kivettynyt utare / epätavallinen / 85§
"Kaikki tieteilijät tietävät, että esihistoriallisilla lehmillä oli sahalaitaiset hampaat kuin makrillihailla. Eipä siis ihme, että niiden utareet kehittyivät sitkeiksi. Tämäkin kappale on säilynyt lähes täydellisesti ikuisuuksia sen jälkeen kun nämä lempeät jättiläiset laidunsivat maapallolla."

12. Täydellisesti säilyneet viikset / epätavallinen / 100§
"Tämä fossiili kertoo muinaisen herrasmiehen poismenosta. Herrasmiehen, joka kaatui naama edellä muinaiseen mutalammikkoon."

13. Esi-esi-esi-simin pää / harvinainen / 225§
"Australosimicus afarensis, tai "esi-esi-esi-sim," eli 3,9-2,9 miljoonaa vuotta sitten. Ei tuota KOKO aikaa tietenkään, se siis on vain mahdollinen ajanjakso... Mutta tämä on harvinainen löytö, jota ON vaalittava!"

14. Kivettynyt avaruusolennon kallo / harvinainen / 250§
"Tämä saattaa olla se todiste, joka vahvistaa, että universumissa on muita elämänmuotoja!! Se saattaa olla myös paperimassasta tehty - tieteen keinoin asiaa ei voida todistaa!"

15. Kivettynyt mikälie / harvinainen / 175§
"Tämä fossiili on hämmentänyt jokaisen perinteisen tieteenhaaran asiantuntijoita. Kukaan ei tiedä, mikä se todella on."

Kalkkikivestä saattaa löytyä myös rikkoutunut fossiili. Rikkinäinen fossiili tuo ympäristöön myös +3 ja sen myymisestä saa 10§.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti