lauantai 23. toukokuuta 2015

TS4: Päivityksiä, osa 3

Blogin puolella on taas ollut vähän hiljaiseloa, pahoittelut siitä. Ollut omassa elämässä vähän muutoksia, uusi asunto ja sellaista. Muutossa näyttö otti vähän osumaa ja nyt siinä on pieni pikselivirhe, mikä taas latistaa peli-intoa. Myös Pinguloiden pelaamisessa sattui pieni "tapaturma", kun en oikein aiemmin tajunnut asetuksia. Pingulat siis ikääntyi itsestään toisaalla pelatessani (olisi pitänyt valita ikääntyminen ainoastaan pelattavalla taloudella) ja pieni järkytys tuli palatessani Pinguloiden talouteen, kun Teon ja Maijan esikoinenkin kasvaa pian teiniksi... Vähän latisti myös Pinguloilla pelaamisen intoa, mutta kai heillä vielä pelaamista jatkan. 

Sims neloseen on tullut tällä välillä pari päivitystä, ensimmäisenä huomion kiinnitti tietysti latausruudun uudistuminen. Jänömunien metsästys on myös loppunut, mutta kaikki keräämänsä munat (ja mahdollisen palkinnon) saa tietysti vieläkin pitää itsellään.

Uusi yksinkertaisen selkeä latausruutu

Nyt pystyy myös vaikuttamaan syntyvän lapsen sukupuoleen. Porkkanoiden syöminen ja vaihtoehtomusiikin kuuntelu lisäävät mahdollisuutta saada poikavauvan, kun taas tyttövauva tulee todennäköisemmin kuuntelemalla pop-musiikkia ja syömällä mansikoita. Ihan kiva juttu mielestäni! Aikoinaan kun Nanalla ja Rikollakin oli vähän ongelmia tyttölapsen saamisessa. 

Nyt myös avaruusolioille voi CAS-tilassakin pukea ihmisten vaatteita (aiemmin pystyi pukemaan ainoastaan avaruuspukuja) ja muutkin valikot on käytettävissä, poislukien ihon pikkuvirheet. 


Paljon bugeja on myös korjattu päivityksissä. Itselleni mieluisin/tärkein lienee tuo testingcheats-koodin korjaus. Teineille lisättiin lisäksi piilotettu saavutus, nimeltään ongelmalapsi, kuulostaa tosi "lupaavalta"... Tämän saavutuksen saa, kun ilkikurisuustaidon nostaa tasolle 10. 

Nyt pelattavat simit voivat myös saada kutsun juhliin (tai vaikka treffeille). Tämä uutuus taasen pohjustaa uutta stuff packia, Ylelliset bileet. Ylelliset bileet ilmestyi 19.5. ja hinta Originissa näyttää olevan 9,90€. Stuff packissa tulee uusia vaatteita (mekkoja ja pukuja), pitopöytä, ruoka- ja juomalähde, meikkejä, asusteita sekä joitain muitakin esineitä, kuten veistoksia ja valoja. Myös uusia, juhliin liittyviä peliominaisuuksia tulee. Itse en taida tätä pakettia hommata, vaikka hintakaan ei kovin päätä huimaa. Simsjuhlat ei vain ikinä ole olleet suosiossani. Tässä vielä linkki Originin sivulle, josta löytyy myös kuvia tästä uudesta stuff packista. 


Postauksia Simsiin liittyen on lähiaikoina tulossa ainakin noista kokoelmista (MySims-pokaalit julkaisinkin jo aiemmin tänään), mutta muuten ei ideoita löydy. Kysyisinkin siis teiltä lukijoilta, josko jollakulla olisi jotain postausideoita? Kaikki ideat otetaan vastaan ja mahdollista toteutusta mietitään jokaisen kohdalla!

10 kommenttia:

 1. Vaikkapa jonkun simin päiväkirja? Itse tykkäisin hirveästi.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tää vois olla aika kiva! Mietin silläkin, että jos joku tosta Pinguloiden suvusta sitä "kirjoittaisi" (jos nyt jatkan niillä pelaamista), kun en oikein tiedä millasia postauksia niistä pitäisi tehdä, minitarinoita päivityksen muodossa, mutta ei kuitenkaan tarinaa, hah :D En kyllä tiedä meinasitko jotain mainitsemani tapaista, vai jotain muuta? :) Mutta kiitos paljon kivasta ideasta!

   Poista
 2. jotain lets playta ois kiva saada, jotain uutta tai sitten joku challenge tänne :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lets playsta en lupaa mitään, noi videot ei oo ikinä ollut mun erikoisalaa! Joku normi simsvideo esim. musiikilla taustalla ehkä menisikin, mutta en tiedä kiinnostaako sellainen video ketään. :D Joskus pienempänä Windows Movie Makerilla jotain videoita olen tehnyt, mutta en muuten, aika hepreaa mulle!

   Jotain haastejuttua olen itekin miettinyt, jos aloittaisi uuden suvun haasteen merkeissä, mutta itse en oo vielä paljon löytänyt suomennoksia Sims 4-haasteisiin. Oon kyllä miettinyt niitä haasteiden suomentamista / soveltamista kolmosesta tai kakkosesta tai sitten oman haasteen tekemistä (jos mielikuvitus/hermot riittää) myös! Mutta jotain uuttakin olisi joo tarkoitus ehkäpä toteuttaa ihan bloginkin piristykseksi! Kiitos paljon kivoista ideoista :)

   Poista
 3. Entäs jos tekisit postauksen susta itsestäs? Tai kysymyspostauksen? Tai tekisit itsestäs simin?:-D
  Musta ois välillä kiva nähdä myös rakennelmia jne... Vaikka "tutustuminen" johonkin taloon/perheeseen,senhän vois tehdä videonkin muodossa... Mä tykkäisin lukea myös jotain tarinaa,jatkuvaa tai kertatarinoita:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, ihan harkitsemisen arvoisia ehdotuksia, en vain tiedä vielä kuinka haluan IRL-itseäni tuoda blogissa esiin. :D Tollasia esittelyjä olis kyllä kiva tehdä! Samoten jotain tarinaa, mutta olen sitäkin miettinyt, että pitäisikö tehdä erikseen tarinablogi, kun tämä on vähän tälläinen öö "tietoblogi" niin sanotusti :D Mutta saas nähdä. Kiitos kivoista ideoista!

   Poista
 4. Kuulemma 8 eri tapaa pelata; http://www.dorkly.com/post/52297/the-8-types-of-sims-players
  enkä usko, etteikö blogin lukijoilla olisi vielä noihin lisättävää. Niistä olisi jännä kuulla, jos joku suostuu kertomaan. Itse järjestän simeilleni ensimmäiseksi mahdollisimman mukavat olot ja vasta sitten alan miettiä jotain skenarioita, eikä nekään mitenkään kovin raastavia. Varmaan tylsää monen mielestä, mutta mulle luontaista.

  t: Simahtanut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa noista pelitavoista kuulostaa kyllä hyvinkin tutulta! :D Osa noistahan menis hyvin pelihaasteestakin. Pelitapasi ei kuulosta yhtään tylsältä omaan yleisimpään pelitapaani verrattuna, itsellä kun tapana vain tehdä mies ja nainen ja alkaa elää "normaalia" perhe-elämää. :D Tästä aiheesta saisi kyllä useammankin postauksen kehiteltyä, kiitos ideasta! Ja kiva kun kommentoit taas! :)

   Poista
  2. Normi perhe-elämä osuu mulle ihan nappiin ja tarjoaa aivan tarpeeksi virikkeitä - haastetta ja hupiakin - kun sitä kämmentää pelimoottorin pikkasen pöhköin keinoin. Suuri osa Sims-pelien suosiosta selittyy sillä, ettei ole väärää tapaa pelata. Jokainen voi simmailla (ja blogata!) omalla mukavuusalueellaan.
   Kaikki sivulla näkemäni ideat ovat niin hyviä, etten itse osaisi valita, mutta laita IHAN mitä tahansa postauksia, niin minä ainakin tulen lukemaan.
   t: Simahtanut

   Poista
  3. Tottahan tuo! Ideat on kyllä tosi hyviä ollut, totta sekin :D Kiitos ihanasta kommentista, mukava kuulla että jatkat lukemista jatkossakin! :)

   Poista