sunnuntai 15. tammikuuta 2017

TS4 Kaupunkielämää & TAAPEROT!

Vihdoin ne kauan kaivatut pienet taaperot siis saapui uusimman päivityksen myötä peliin! Taisinkin viimeksi tauosta infotessani uhota, että palaan viimeistään kun taaperot tulee, joten näköjään taisin palata hyvään aikaan. Tässä pieni tutustuminen tietenkin uusiin taaperoihin, sekä aiemmin ilmestyneeseen Kaupunkielämää -lisäosaan, jonka ostin hetki sitten. Melko kuvapainotteinen postaus siis.Piti tätä varten luoda ihan uusi "maskottiperhe" eli siis tässä Elon perhe. Loin alkuun Eeron ja Sofian ja sitten genetiikan kautta heille tyttötaaperon. Taapero sai nimekseen Sinna.


Onhan tuo suloinen pieni! Kovin paljon ei vielä hiuksia, vaatteita ym. taaperoille löydy, mutta eiköhän ladattujakin rupea kohta olemaan paljon saatavilla. Itse en vielä ladannut mitään taaperoille. 


 Vaatepuolelta löytyy myös alientaaperon vaippa-asu! 


Ja tässä Elon perhe valmiina. 


He muuttavat tosiaan San Myshunoon, uuteen Kaupunkielämää -lisärin kaupunkiin.


Karttanäkymä näyttää tältä. San Myshunossa on neljä "korttelia"; Maustemarkkinat, Taidekortteli, Muotikortteli ja Arvokortteli. Kussakin korttelissa on pari kolme kerrostaloa, joissa kaikista on käytössä yksi kerros, eli 2-4 vuokrakämppää.
San Myshunon kaupunkia, ihan kivan erilainen muihin kaupunkeihin verrattuna. 


Elon perhe muutti sitten osoitteeseen Hakiminkatu 2, asuntoon numero 22. Tuossa pohjassa näkyy siis yhden kerrostalon kerros, jossa kaksi asuntoa. Vuokravakuus menee, sekä tietenkin viikottainen vuokra. Kalustettuna kämppä olisikin maksanut vähän enemmän, joten se otettiin ei-kalustettuna. 
Tässä kämppää taas vähän kalustettuna. Kaupunkielämän mukana tulee ihan kivoja huonekaluja, ruokailutilassa Kaupunkielämän huonekaluja on tuo sohva, sen yllä oleva taulu, pöytä, tuolit ja pieni sivupöytä. Olkkarissa tv, kaiuttimet ja sohvapöytä on Kaupunkielämän mukana tullutta. Huomatkaa seinillä myös nuo ihme muistolaatat, joita ei tästä historiallisesta asunnosta ainakaan saa poistettua. 


Ihana pieni Sinna-taapero. Alkuun taaperoiden kävely on hyvin hoipertelevaa ja huojuvaa, kävelytaitoa kehittämällä taapero oppii kävelemään paremmin ja lopulta juoksemaan. Tämä lastenhuone on hyvin, hyvin sekalainen, kun piti päästä samaan aikaan testailemaan kaikkia uusia huonekaluja. On ne kivoja!


Tässä Sinna leikkii kirjalla, tiedä sitten onko enemmän leikkimistä vai tuhoamista. Mutta taaperoilla on ainakin paljon vaihtoehtoja nyt, mitä tehdä eri huonekaluilla. 


Sinna kiipeämässä tuolille. Ihania pieniä nojatuoleja, ja monessa eri värissä! Nurkkapöydällä on myös lasten uusi "pupunäpletti", vaikka sitä ei oikein ankan takaa näykään. 


Pieni taapero istumassa tuolilla. 


Sinna nostettuna syöttötuoliin, syöttötuoliin voi laittaa taaperolle erilaisia ruokia tai juomia. 


Joita taapero voi sitten itse syödä.Taaperon voi peitellä nukkumaan, tai lukea tuolle iltasadun. Sinnan iskä Eero. Sofiasta ei ole yksittäistä naamakuvaa, kun itselläni on pieni ongelma simien meikin kanssa... (Eli kun latailen silmänrajauksiin meneviä mascaroita, ne näkyvät CAS-tilassa niin kuin pitääkin, mutta pelitilassa ei. Pelitilassa ne näkyvät vain läheltä zoomatessa, kauempaa on yhtä suttua meikit. Olen tähän koittanut nyt löytää ratkaisua, vielä onnistumatta... Josko jotain keksisin, kun ei oikein innosta pelata / kuvia ottaa vain naissimien selkäpuolelta. Tai vaihtoehtoisesti ei kauheasti innosta ilman kunnon ripsiäkään pelata. Jos joku tietää jonkun ratkaisun tähän, niin kuulisin mielellään!)

Taaperon kylvetystä.Sekä aiemmista Simseistä hyvinkin tutuksi tullutta potalle opettamista. Taaperoiden kanssa voi paljon muutakin puuhata, lukea kirjoja ja opetella erilaisia taitoja. Tämä oli tällänen pikainen katsaus taaperoiden ja uuden kaupungin elämään, Elon perhettä todennäköisesti tulee myöhemminkin näkymään. Kunhan saisin tuon simien meikkiongelman jotenkin ratkaistuksi! 

Kaupunkielämä on ihan kiva lisä peliin, mutta olisin kaivannut kakkosesta tuttua piirrettä, että olisi itse saanut rakentaa kerros-, rivi- ja paritaloja. Nyt kerrostalokämpät on vähän vähissä ja varmaan nopeasti nähty. Kauhean ikävä Sims kakkosesta sitä, kun naapurustoja pystyi luomaan täysin alusta asti itse. Kaupunkielämän mukana tuli myös kolme uutta uraa; sosiaalinen media, politiikka ja kriitikko. Kaupungista voi myös bongata viidet erilaiset festarit, joista lisää ehkä myöhemmin...

Taaperot toki nyt vaikuttaa tohon käynnissä jälleen olevaan 100 vauvaa -haasteeseenkin. Kävin lukemassa tuolta haasteen säännöistä, että ilmeisesti he ei pysty muokkaamaan enää noita "virallisia" sääntöjä. Ehdotuksia on kuitenkin taaperoiden suhteen tullut, että taaperon voisi ikäännyttää yhden taidon saatua täyteen, että nuo kasvaisivat vain omaa aikaansa, tai että "jokainen loisi itse omat sääntönsä". Taidan itse ottaa taaperot nyt vain mukaan haasteeseen ja ikäännyttää heidät normaaliin aikaan, ellen muuta keksi sitä ennen! Toki se vaikeuttaa haastetta, kun menee pidemmän aikaa saada vauva kasvamaan nuoreksi aikuiseksi, jolloin hän voi muuttaa omaan asuntoon. Eli ei tule yhtä nopeasti tilaa talouteen, eli ei voi yhtä nopeasti tehdä lisää vauvoja. Mutta täytyy miettiä! 

Tässä kuussa on myös vampyyrit tulossa Sims 4:seen! Itse vielä harkitsen ostanko kyseistä game packia, mutta sen näkee sitten. 

9 kommenttia:

 1. Tuota noin, tumblrista itse ainakin löysin aika monet hiukset, joten suunta sinne, mars. Tosin jos sulla ei oo sinne tunnuksia, niin se voinee hieman hankaloittaa hommaa.
  Ai muuten Taaperoiden asuihinkin on tullut roppakaupalla värjäyksiä ja myös noita silmiä(default ja non default ja makeup versiot) on väkerrelty niin että sopivat ja näkyvät taaperoillakin.
  Ah tässä muuten linkkiä Tumbr löytyöihin: https://www.tumblr.com/search/The+sims+4+cc%2C+toddlers%2C+hair
  https://www.tumblr.com/search/ts4+cc%2C+toddlers

  Äläkä mua syytä jos mods kansiosi täyttyy yli äyräidensä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla ei tumblriin tunnuksia tosiaan ole, mutta ehkä olisi aikakin luoda sellaiset. :D Söpöjä luomuksia!

   Poista
 2. Olipa kiva lukea esittelyä taaperoista! En ole vielä saanut niitä omaan peliini (päivitin juuri ennen sitä) ja nyt odottelen vähän jännityksellä, että mitä sieltä on tulossa. Vaikuttaa kyllä siltä, että taaperot ovat positiivinen yllätys, kun niillä näyttää olevan paljon erilaisia, uusia toimintoja, ilmeitä ja eleitä. Verrattuna siis aiempien Simssien taaperoihin. :)

  Minulla ei ole kuin peruspeli, joten oli myös kiva nähdä kuvia tuosta kaupungista ja asunnoista. Kaupunkimaisema näkyy ihanasti asunnon ikkunoista! Ja näyttää muutenkin kivalta tuo kaupunki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taaperot on kyllä parantunut edellisiin Simsseihin verrattuna paljon! Toisaalta, jos niitä on koko tämä kaksi vuotta luotu ja hiottu, niin olisin ehkä odottanut kuitenkin vähän enemmän. Mutta en valita, kun ne viimein saapuivat peliin! :D San Myshunon maisemat on kyllä ihania. :)

   Kiitos kommentistasi! Ja ihanaa että LC Varis on palannut myös!

   Poista
 3. Shiny sims 4 tubaaja oli lukenut jostain kolme vaihtoehtoa 100 vauvaa haasteeseen eli taaperosta lapseksi eli 1. Kaikki taaperotaidot täyteen 2. 3 taaperotaitoa täyteen johon sisältyy potta. 3. Odottaa sen 7 päivää jolloin taaperot ikääntyisivät.
  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps! Saas nähdä että tuleeko noihin "virallisiin" sääntöihin jotain sääntöä tähän liittyen. :)

   Poista
  2. Montako taitoa taaperolla on?

   Poista
 4. Mutta siis itse saa edelleen valita miten taaperot ikäännyttää kun virallista sääntöä ei vielä ole? Ja mikä on taaperotaitojen ylin taso?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on eilen virallisiin sääntöihin näköjään tullut päivitys! Jossa siis sanotaan että taaperon voi ikäännyttää, kun kaikki taidot on tasolla 3. Pottailun maximi taso on 3, muissa taidoissa 5. Vaihtoehtoisesti taaperon voi jättää ikäännyttämättä kun kaikki taidot on tasolla 3 ja jatkaa taitojen kehitystä loppuun asti. :) Mun pitää myös päivitellä haasteen suomennosta heti, kun ehdin!

   Poista