TS4 Latausohje & ladatut

Toivottavasti kaikki muistavat, että ladatut voivat aiheuttaa bugeja, kaatuilua, grafiikkaongelmia ja niin edelleen, joten jokainen lataa ja käyttää ladattuja omalla vastuullaan!

Lataaminen
Alkuun tarvitsee jonkinlaisen pakkaus-purkuohjelman (esim. WinRar tai WinZip). Itselläni on WinRar ja hyvin toimii. WinRarin voit ladata täältä, WinZipin täältä, 7zipin täältä, kaikki ilmaiseksi. 

Kaikki ladatut ovat .package-tiedostoja, jotkut tosin pakattu ja tällöin pitää purkaa oikeaan kansioon. Oikea kansio löytyy osoitteesta käyttäjäsi --> Tiedostot --> Electronic Arts --> The Sims 4 --> Mods. Muistathan tarkastaa Mods-kansion, jotta sieltä löytyy resource.cfg -tiedosto. Jos tiedostoa ei löydy, koita käynnistää peli uudestaan, jolloin sen pitäisi automaattisesti luoda itsestään uusi tiedosto. Tässä alusvaatteet jotka haluan ladata (löytyvät täältä!). Lataus siis käynnistyy DOWNLOAD-painikkeesta (no, TSR:ssä pitää sen 10 sec odottaa, ellei ole VIP-jäsen). Seuraavaksi kone kysyy, minne tallennetaan (yleensä asetuksista saa valita, että tallennuspaikka kysytään aina, jos sitä ei automaattisesti kysytä. Chromessa polku on Asetukset --> Näytä lisäasetukset --> Lataukset. Saa päättää automaattisen latauspaikan ja sen, kysytäänkö sitä aina vai ei). Tässä näet myös, onko tiedosto pakattu (ZIP archive) vai yksittäinen .package-tiedosto. Jos kyseessä on .package-tiedosto, voi sen tallentaa Mods-kansioon ja tällöin sen kuuluisi tulla peliin. Pakattu tiedosto taas pitää purkaa.Ainakin Chromessa lataukset tulee tuohon alapalkkiin, ja sitä klikkaamalla kyseinen tiedosto aukeaa WinRarissa. Koneesta ja internetistä riippuen pakatun tiedoston pystyy tottakai myös muutakin kautta avaamaan. Avattu tiedosto WinRaRissa, joka pitää vielä purkaa. Purkaminen tapahtuu valitsemalla kaikki (Select all, Ctrl + A, tai vain vetämällä kaikkien tiedostojen yli hiirellä näppäin pohjaan painettuna) ja tämän jälkeen toinen kuvake Extract To. Pura paikkaan Tiedostot --> Electronic Arts --> The Sims 4 --> Mods. Zip-tiedoston voi toki tämän jälkeen poistaa, koska sillä ei tee mitään. Nyt ladatun / ladattujen tulisi olla pelissä. Ladatut pelissä. Joskus ladatut myös menee maxisvaatteiden/tavaroiden "sisään", eli ladattu löytyy yhtenä värivaihtoehtona. Siksi kannattaa vähän katsella niitäkin läpi, jos ladattuja juttuja ei tunnu löytyvän. ps. kannattaa hyödyntää myös Sims nelosen Galleria (avaa painamalla F4), pitää sisällään Maxisin ja muiden pelaajien simejä, tontteja ja huoneita, yleensä melko upeita sellaisia! Kaikki saa siis siirrettyä omaankin peliin, kuvassa oleva neitonen myös täältä Galleriasta siirretty.

Lataussivut

All About Style - Hienoja vaatteita
Around the Sims 4 - Upeita huonekaluja!
Femme-Jean - Ihania, retroja huonekaluja ja muutama kivannäköinen sim
Hiken Nelonen - Ihania sisustusjuttuja, myös latauspaikkalista ja vähän muutakin
JS SIMS - Hienoja vaatteita, hiuksia, ihojakin (+ muuta)
Lina Cherie - Kaikkea enemmän tai vähemmän suloista rakennustilaan!
Mango-Sims - Hienoja recoloreja, CAS-tilan juttuja, seiniä
Monster's Diary - Aivan upeita hiuksia! Olen ladannut liki jokaisen täältä
NyGirl Sims - Kivoja vaatteita ja meikkejä
One Billion Pixels - Älyttömän upeita ladattavia, mm. pikkutavaroita, Xbox One, koruja jne.
SIMcredible! Designs 4 - Upeita huonekaluja!
Sims 4 Updates - Löytösivu, josta löytyy parhaimpia ladattavia eri lataussivustoilta, löytyy siis vähän kaikkea laidasta laitaan
Sims 4 Hairs - Myös eräänlainen löytösivu, joka pitää tosin sisällään vain hiuksia - tällä hetkellä yli 1500.


The Sims Resourcen lempitekijöitä:
Colores Urbanos - Hienoja, Pin-up-tyylisiä vaatteita
Harmonia - Hienoja vaatteita!
Javasims - Kivoja vaatteita, yksi kiva kokohihatatuointikin
jomsims - Ihania huonekaluja (+ vähän CAS-tavaraa)
MJ95 - Ihania kenkiä!
nayushi - Muutamat kivat tapetit
Severinka_ - Kivoja huonekaluja
SintikliaSims - Upeita hiuksia, silmiä ja meikkejä!
Skysims - Tosi hienoja hiuksia 

Muuta kivaa/lavasteita
Autoja (koristeita, myös moottoripyöriä)

Lataussivustoja tulossa lisää!

26 kommenttia:

 1. Heippa, osaatkohan auttaa, tein ohjeesi mukaan mutta TSR:stä ladatut tiedostot menivät TRAY-kansioon ja siellä luki että ne pitää jättää sinne? Näin tein mutta sisältö ei silti näy pelissä :(((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mikähän ladattu on kyseessä? Jos oikein olen käsittänyt niin tuo kansio sisältää mm. tontteja, huoneita ja muuta mitä galleriasta löytyy. Oletko koittanut siirtää ladatun Mods-kansioon? Missä luki, että tiedostot pitäisi jättää tray-kansioon..? Sori muutaman päivän vastausviiveestä (ellet sitten ole jo asiaa ratkaissut :) )!

   Poista
  2. Tällalailla lukee TSR:n help sivuilla "Downloaded Sims and Lots

   Downloaded Sims and Lots contain each several files. All the downloaded files for that creation need to be placed in the Sims 4 Tray folder. The location of that folder is:

   Documents/Electronic Arts/The Sims 4/Tray

   You must unzip the file and place only the tray items in your tray, not the zip file.

   Once you have placed them there, you should be able to find the Sims or Lots in your personal Gallery in the game." niin osaatko sanoa että jätänkö ne kaikki sinne vai siirrän kaiken Mods-kansioon? sitten taas kun latasin niin tulee vastaus että "thank you for downloading" mutta ei ponnahda sitä ikkunaa mistä saa valita mihin kansioon lataus menee ja en löydä sitä mistään mihin se olisi latautunut, ja osa menee ja osa ei?:O en ymmärrä mitä teen väärin... :(

   Poista
  3. Okeei, eli kyllä se sitten tray-kansioon kuuluu, siis kaikki zip-kansion sisältämät osat, mutta ei itse zip-kansio. Kai oot muistanut purkaa sen? Sillä ei oikeestaan oo väliä, minne sen itse kansion lataa, kunhan sen sisältämät tiedostot purkaa tonne tray-kansioon. Eli ei kannata siirtää mitään mods-kansioon, en tajua miten oon skipannut ton, että simit ja tontit ladataan eri kansioon. Ehkä kun en itse ole ladannut niitä :D Pitääkin päivittää tonne ohjeisiin.

   Eli siis, ladatessa simiä/tonttia pitäis tallentaa se ladattu zip-tiedosto vaikka latauksiin tai minne vaan ja purkaa sen jälkeen Tray-kansioon. Joskus mullakaan ei ala TSR:ssä lataan sitä tiedostoo heti tai ollenkaan, ootko koittanut päivittää sivua että alottais uudelleen lataan? Ootko koittanut ladata jotain muuta simiä/tonttia, ettei ongelma oo itse ladatussa? Hmm, ärsyttävä tilanne :/

   Poista
 2. Kiitos :) joo mä nyt koklaan tota et siirsin kaikki muut paitsi package. tiedostot tonne Tray:hin, katotaan tuleeko peliin.. Tota mä vielä ihmettelen et mihin ne tsr:stä ladatut meni kun ei löydy mistään.. mut täytyy koklata uudestaan! mutta siis kiitos vielä näistä avuista!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat onnistuun! Yleensä tietokoneissa on lataukset-kansio, minne ainakin itellä menee ladatut jutut, ellei itse valitse kansioo, jonne ne menee. :)

   Poista
 3. oon ladannu str:n kautta hiuksia(kin) ja siminluonti tilassa ne näkyvät "normaalina" mutta pelitilassa värit vääristyvät. mm mustat hiukset muuttuvat blondeiksi ruskeilla raidoilla.. :/ osaatko sanoa mikä auttas? kaikki hiukset menee tolleen et vaihtaa väriä tms..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sama ongelma ja olis kiva tietää että minkä takia ne näkyy tällä tavalla.

   Poista
 4. Onko lataaminen ilmaista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lataaminen on ilmaista, mutta joissain on eri juttuja josta voi joutua maksamaan että saa "kokonais palvelun"

   Poista
 5. Eikä nyt äkkiä apua! Asensin sun ohjeitten mukaan noita hiuksia ja asuja. Sitten kun yritin avata simssia tuli laatikko jossa luki ''peliä ei voitu käynnistää. Peliä ei voi käynnistää, koska pelitietoja puuttu tai ne ovat vioittuneet. Kokeile asentaa peli uudelleen.'' Mulla ei ole mitään hajua miten sen saa asennettua uudelleen! Tarviin oikeesti apuu en halu et simssin peluu loppuu tähä!

  VastaaPoista
 6. Olen tehnyt juuri ohjeittesi mukaan mutta tiedostot eivät vaan ilmesty peliin, teinköhän jotain vääriin? Ja sitten vielä että latasin vaatteita ja sims "malleja" mihin niitten pelissä pitäisi tulla? Kiitos jos vastaat.

  VastaaPoista
 7. Osaatko kertoa mitä pitäisi tehdä, kun Sims 4 ei suostu tallentamaan pelailujani? Olen pelannut nyt 2 kuukautta ilman, että peli on tallentanut edistystäni :o Tarvitsisin apua!

  VastaaPoista
 8. Tein noi mutta ei tule peliin. Mitä tarkottaa tuo '' voi sen tallentaa Mods-kansioon '' itse vaan siirrin ne sinne vetämällä.

  VastaaPoista
 9. Tein ohjeittesi mukaan kaikki, kun latasin hiuksia. Mutta siminluontitilassa ne näkyy kaljuna, mikähän vialla? :c tartten apua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sama minulla. olen yrittänyt etsiä googlesta vastausta eikä löydy mitään D:

   Poista
  2. Se on joko viallinen modi tai se ei ole ladannut sitä kokonaan kannattaa tehdä työpöydälle ihan erillinen kansio"kopio" sims 4 kansiostasi. se joka on työpöydällä niin poistat sieltä kaikki modit mitä on tullut. sittenkun olet ladannut sen niin siirrät ne kaikki sinne "kopio" kansioon ja sitten valitset kaikki lataamasi modit ja sitten painat hiiren oikeeta puolta ja valitse Add to "mods" rar jos niitä on useampi. sitten avaat sen mods kansion ja sitten lisäät ne siihen peliin se sims 4 kansio joka ei ole kopio. näin varmistat että se on varmasti ladannut sen peliisi. Youtubesta kun haet vaikka how to download tsr hair to sims 4 siellä on aika tarkat ohjeet.

   Poista
 10. Hei! Olen lataillut hiuksia. Pidän niistä paljon. Mutta kun laitan ruskeat tai mustat hiukset, pelaaessa niihin tulee vaaleita raitoja! tiedätkö miten saan ne pois?

  VastaaPoista
 11. Heips, olen uusi ja innokas simssin pelaaja ja innostuin suuresti näistä lataus jutuista! Olisinkin kysynyt että osaatko sanoa miksi jutut mitä lataan TSR:stä eivät näy pelissä? Käytin winrarria, purkasin tiedostot .package ja laitoin mods - kansioon. Silti ne eivät näy pelissä, mikä neuvoksi? :( sitten taas kun latasin tuolta all about stylestä - niin ne toimivat heti.

  VastaaPoista
 12. Moi tohon sims4 latasin kaikenmoista ja olen itse simin ladannu orginin kautta ja eka se latas selkeesti kaikki sinne mut ilmeisesti orgin kai tai ainakin joku ne esti enkä saa niitä mitenkään päin peliin.. oisko mitään neuvoja?

  VastaaPoista
 13. Kiitos tosi paljon! Mä ajattelin kokeilla jotain ladattua, ja tästä oli hirveästi apua! Kiitti!

  VastaaPoista
 14. Pystyykö tehdä mitään modeja MacBook Airolla? Nimittäin kun olen ladannut modit niin ne hyppäävät suoraan jonkin pelin sisään vaikka peliä ei ole minulla! Ja en pääse lataamaan mitään modeja enään kun kaikki ladatut asiat menevät peliin!? Mitä teen, jos saisin apua se auttaisi paljon! :)

  VastaaPoista
 15. Latasin tontin, mutta ennenkuin puran sen, niin meneekö sekin tuonne mods-kansioon?? Siis purettuna?

  VastaaPoista
 16. Hei! WinRarin latauslinkki on vanhentunut, älkää klikatko siitä! Sain sen seurauksena koneelleni viruksen (jäljitelmä wannacrystä). Siitä onneksi selvittiin, mutta ikävä juttu jokatapauksessa.

  VastaaPoista