keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

TS4 Duunipäivä: Aktiiviset urat

Duunipäivässä siis on kolme aktiivista uraa, joihin voi itse lähteä mukaan työskentelemään. Aina voi valita, haluaako sinä päivänä mennä mukaan vai lähettää yksin. Tähän mennessä olen pelannut rikosetsivän ja tiedemiehen uralla hieman, lääkärin uralla vähän enemmän, eli niiden pohjalta tulee tämä postaus. Ammatteja varten on erillinen maa, jossa kaikki rakennukset sijaitsee. 

Lääkäri

Noel & Nico Pingula ovat kummatkin lääkärin uralla (toinen tosin asuu vieläkin Pinguloiden taloudessa, toinen muuttanut pois), joten kumpaakin saattaa tässä esiintyä. 

Lääkärin ura aloitetaan sairaala-apulaisena, josta yletään lääkintävahtimestarin kautta lähihoitajaksi. Tätä edemmäs en vielä ole pelannut, mutta Nicoa kun kävin stalkkaamassa, niin oli sairaanhoitaja nimikkeellä. Alkuun ylennystehtävinä on osallistua työpäiviin, myöhemmin tehtävänä on hoitaa x määrä potilaita.


Alkuun tehtävät ovat lähinnä siivousta, ruuan vientiä potilaille (1. kuva), koneella oloa, vuoteen sijaamista ja työkavereille juttelua. Pian pääsee kuitenkin tutkimaan itse potilaitakin, tutkimuksiin kuuluu alussa mm. korvien ja silmien tutkiminen, kuumeen mittaaminen, näytteen otto ja yleisestä terveydentilasta juttelu. Näyte analysoidaan kollaasin kolmannessa kuvassa olevalla koneella. Alkuun pystyy "vain" tutkimaan potilaan, jonka jälkeen potilastapaus siirretään lääkärille, joka tekee diagnoosin. Diagnoosin jälkeen potilaan pystyy hoitamaan, jolloin sininen sydän pään yläpuolella muuttuu punaiseksi. Ainakin tässä vaiheessa hoitaa voidaan rokotteen tai lääkkeiden avulla.

Kollaasin ensimmäisessä kuvassa myös Noel on sairastunut. Lisäosan myötähän koko peliin tuli nuo sairaudet, eli kipeänä voi olla sairaalan ulkopuolellakin. Sairaalassa toki pöpöt siirtyy herkemmin ja Neol saikin tartunnan heti toisena päivänä. Lääkkeitä voi tilata netistä ja töistä voi pitää sairaslomaa (toki edelleen voi myös huijata olevansa kipeänä). Lisäksi lääkärin ammatissa simit voivat kertoa neuvoja toisille simeille.


Vastaanottoaula, jossa on myös odotustilat. Vastaanotosta voi ohjata potilaan sairaalavuoteelle ja vuode täytyy sijata potilaan lähdettyä, jotta uusi potilas voi siihen tulla. 

Lähihoitajalle tuli jo röntgenkuvaus vaihtoehdoiksi, siihen tarvitsee jo lähetteen. Lähetteen voi antaa itse, tai myös lääkäri voi määrätä sen, jolloin potilas täytyy viedä kuvattavaksi. Tähän mennessä diagnooseiksi on tullut mm. päänpaisumatauti, laamalentsu, tähtisilmä, kaasukikatus ja hikihytinä. Pelin ohjeista katselin, että myöhemmin tulee myös hätätapauksia, esim. synnytys on yksi niistä. Sairaalassa näkyy myös paljon muita mielenkiintoisia härveleitä, joita ei vielä ole päässyt kokeilemaan. 

Rikosetsivä


Kuvassa Sini Koskela, joka siis rikosetsivän uralla ja hänen kanssaan tustutaan kyseiseen ammattiin. 

Todistusaineiston analysointia // Ruumiintarkastus // Pidätyskuvien ottaminen // Sormenjälkien ottaminen

Aluksi työnimike on poliisikokelas. Poliisikokelaana pääsi heti tutkimaan rikospaikkaa, keräämään ja kuvaamaan todisteita ja ottamaan todistajien lausuntoja. Sen jälkeen tutkittiin todisteita (sama analysointikone, millä myös lääkäri analysoi potilasnäytteet ja tiedemies metallejaan) ja kirjattiin ne ylös. Loppuaika olikin lähinnä rikoskannan kirjaamista, eli otetaan pidätyskuvat, tehdään ruumiintarkastusta ja otetaan sormenjäljet. 
Kuvat saa isommiksi klikkaamalla. Pelissä tulee paljon noita ohjeita ja "tarinoita" vähän väliä. Ainakin tietää mitä milloinkin pitäisi tehdä, mutta mielestäni niitä tulee silti ihan liikaa.

Uralla edettyä pääsi myös partioimaan. Partioinnissa tehtävinä oli lähinnä kansalaisille juttelu (ja ystävällisen/auktoriteettisen maineen luominen) ja sakotus. Sakottaa voi vaikka tappelusta ja roskaamisesta. Kerran tähän mennessä on myös pitänyt etsiä epäilty ja pidättää hänet. Puhelimen muistiossa on muistissa epäillyn tuntomerkit (kuva alla) ja myös paikallaolijoilta voi tiedustella, josko olisi nähnyt epäiltyä ja minnepäin tämä on mennyt. Tähän mennessä tiedusteluihin on tosin vastattu lähinnä "En ole ihan varma, olisiko mennyt tuonne suuntaan?", että ei niistä toistaiseksi ainakaan ole kauheasti ollut hyötyä.

Epäillyn tuntomerkit

Yllä olevassa kollaasissa ensimmäinen kuva on tätä kansalaisille jutustelua, eli aika rentoa. Toinen kuva on kahdesta simistä, jotka molemmat sopivat epäillyksi tuntomerkkien puolesta. Oikeanpuoleisen naisen olen nähnyt tiedemiesuran rakennuksessa töissä, joten päätin pidättää vasemmanpuoleisen. Epäilty osoittautui oikeaksi, jolloin hänet kuskattiin sitten selliin. (Myöhemmin näin kyllä myös pidätetyn töissä tiedemies-urallaKollaasin neljäs kuva on rikoskartasta, joka on aika keskeinen osa etsivän uraa. Sen kautta lähdetään partioimaan ja rikospaikoille, aloitetaan uusien rikosten tutkiminen ja siihen lisätään johtolankoja sekä sen äärellä päätellään uusia johtolankoja. Paljon siis tapahtuu rikoskartan kautta, kuten myös tietokoneiden. Tietokoneita saisi olla mielestäni paljon enemmän poliisiasemalla, ne kaikki vähäiset ovat yleensä aina varattuja. 

Seuraava ylennysaste on nuorempi konstaapeli, jolloin voi jo ottaa jonkun jutun omakseen ja ruveta selvittämään sitä. Puhtaalta rikoskartalta siis, mitä enemmän analysoi todistuksia, tutkii ja kuulustelee/juttelee, sitä enemmän johtolankoja epäillystä saa. Lopulta epäilty etsintäkuulutetaan ja haetaan talteen. Omasta mielestäni jo tuo neljä tuntomerkkia on suht tarpeeksi, enemmän tuntomerkkejä tullessa ne alkaa olla luokkaa "Epäilty on luova", millä tiedolla itse en ainakaan tehnyt yhtään mitään.

Katselin jo vähän poliisipäällikön huonetta, että Sini selvästi istuu siellä vielä joku päivä. Istui tosin jo, pöydän toisella puolen. Tehtävänä oli jutella poliisipäällikölle, jonka toteutettuani yläkulmaan tuli poliisipäälliköltä teksti, että hänenkaltaisten poliisien takia on sattunut sitä ja tätä rikoksia, että töihin siitä, höh. 

TiedemiesKuvassa Heikki Mäenpää, joka toimii nyt tiedemiesuran esittelijänä. Tiedemiehen ammatti on ainakin tähän mennessä ollut mielestäni tylsin näistä. Vähiten olen siis tätä uraa pelannut, joten paljon ei vielä sanottavaa ole. 


Työpaikalla on paljon mielenkiintoisen näköisiä härveleitä, mutta useimpien ainoa toiminto on "katsele". Muutamilla koneilla voi oikeasti tehdäkin jotain, yksi on tämä jo tutuksi tullut analysointikone. Löytyy myös yksi keksintökone, jolla voi itse rakentaa keksintöjä. Ylipäätään uran tehtävätkin tuntuu itsestä harvinaisen tylsiltä, on lähinnä seerumien sekoittelua, analysointia ja keksintöjen tekemistä. Tehtävinä on paljon myös työkavereiden kanssa juoruilua ja netissä selailua. Useimmiten ne työkaveritkin löytää yläkerran taukohuoneesta. Kasvihuonekin löytyy, mutta sielläkin on varmaan alle kymmenen kuihtumispisteessä olevaa kasvia. Löysin laboratorion kellarista tontun, tuollaisesta kapselista joka sekin verkon takana (kolmas kuva yllä olevassa kollaasissa). Se varmaan olikin paikan jännittävin juttu.  

Itse työpaikka on ihan kivasti toteutettu, mutta itselle jäi toistaiseksi ainakin sellainen olo, että nimenomaan tämä tiedemies ura on toteutettu hutiloiden. Keräilyjuttuja (metalleja, alkuaineita jne.) löytyy kyllä paljon, mikä on mielestäni kiva. Toisaalta, löytyy niitä ajoittain lääkärin urallakin. En sitten tiedä tapahtuuko uralla sitä enemmän, mitä edemmäs uralla kipuaa, mutta sen näkee myöhemmin. Epätodennäköiseltä tuntuu kyllä.


Tässä vielä itse laboratorio kokonaisuudessaan. Poliisiasema ja sairaala ovat siis vieretysten omalla tontillaan ja tämä rakennus omalla tontillaan.

Poliisiasema, puiston toisessa päässä sairaala

Sairaala

Ihan mukava lisäosa siis, ainakin rikosetsivän ja lääkärin kannalta (en tiedä huomasiko sitä, mutta etsivä tosiaan itselle lempiura!). Etenkin lääkärin ammatissa mielenkiinto säilyy, kun odottaa ylenevän uralla, jotta pääsee tekemään vaativampiakin juttuja. Jos nyt saisin päättää niin ostaisin tämän lisärin kyllä, mutta maksaisin maksimissaan parikymmentä euroa, neljäkymppiä on omasta mielestäni jo ihan riistoa tästä. Lisää saattaa myöhemminkin tulla näistä aktiivisista urista, kunhan etenen niissä, varmaksi en sano mitään! Mutta tässä nyt pikakatsaus aktiivisiin uriin.

6 kommenttia:

 1. Hieno raportti jälleen, kiitoksia! Sisälsi myös yllätyksen siihen nähden, mitä olin kuvitellut. Olin mieltänyt tutkijan uran kiintoisimmaksi ja toisin vain kävi. (En epäile, ettenkö olisi reagoinut kuten sinäkin)
  Kaasukikatus kuulosti aika "mukavalta" sairaudelta, päänpaisumatauti jokseenkin pelottavalta - ja vanhemman rouvan murheellinen ryhti selliosastolla herätti sympatiani, aivan noin kuvan perusteella, niin konna-tuhmeliini kuin ilmeisesti kyseessä olikin. Toivottavasti Sini voi laskea hänet pian vapaalle jalalle. Heh.
  t: Simahtanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos jälleen kommentista Simahtanut ja kiva että eksyit tännekin puolen kommentoimaan! :) (noh, eipä sillä muuten väliä mutta tulee itselle "paha mieli", kun vastaa pari päivää jälkikäteen) Tiedemiehen urasta oli itselläkin aika suuret odotukset, liekö sen takia pettymys oli niin suuri kun alaan tutustui.
   Sairauksista osa kuulostaa tosiaan jo nyt aika pelottavalta, saas nähdä mitä tulevaisuudessa tulee, jos tauteja nyt lisää hoidettavaksi ilmestyy. :D Olis muuten tosi mielenkiintosta tietää mitä rikoksia nämä "rikolliset" on tehny! Eipä tuo mummelikaan kauhean vaaralliselta näyttänyt :)

   Poista
 2. Jos ostaa ton lisäosan kaupasta, silei että on levy, ni tarviiko sitten asentamiseen nettiä?

  Mikä sims sun mielestä on paras? Mä pelaan tällä hetkellä vaan kakosta, vaik on kolmonen ja nelonenkii koneella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satavarmaksi en sano mitään, mutta melko varma oon, ettei silloin tarvii nettiä. :)
   Nelonen varmaan paras mielestäni, tai kakkonen. Itelläkin kaikki simssit koneella, mutta kolmosesta en oikeen ite tykännyt. :D

   Poista
 3. Miten Sims4:n lääkärin uralla voi siirtää potilas tapausta? Meinaan kun niissä työtehtävissä lukee *siirrä potilastapausta*...

  VastaaPoista
 4. Tiedätkö että voiko sim tulla kipeäksi ilman että omistaa tuota Duunipäivä-lisäriä? En usko :/ enkä viitsis ihan vaan sen takia hankkia tuota neljänkympin lisäosaaa.

  VastaaPoista