keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

TS4: Duunipäivä, osa 1Duunipäivässä tosiaan tulee uusi naapurusto, Magnolia Promenade. Naapurustossa on valmiina kolme eri myymälää ja yksi vapaa tontti myymälää varten. Laitoinkin Lucan perustamaan oman yrityksen. Oman myymälän perustaminen tapahtuu yksinkertaisesti matkapuhelimen kautta (Ura ja talous --> Osta liike). Talouden ja liikkeen varoja voi koska vain siirrellä toisilleen. Yrityksessä voi myös ostaa mainoskampanioita (joko tv tai netti), hallita työntekijöitä ja työasuja, päättää hinnoista jne. Myymälässähän voi myydä oikeastaan mitä tahansa, kuten vaikka leipomuksia tai valokuvia (leipominen ja valokuvaushan ovat uudet taidot, jotka Duunipäivässä tulee). Myös ihan rakennusvalikon tavaroita voi myydä sellaisenaan, kuten myös kaikkia CAS-tilan vaatteita ja asusteita. Myymälässä saa myös etupisteitä, joka on vähän kuten simien palkintokauppa. Pisteiden kertyessä voi ostaa esimerkiksi kylttejä, jalustoja myytäville tuotteille, lisätyöntekijöitä, nopeammat palvelu- tai työskentelytoiminnot (mm. kassa, hyllytys), laattoja jne. 

Osa uusista vaatteista (ja uusi aita, ovi ja ikkuna!)
Vaatteita myydessä saa ostettua mallinukkeja, joko kuvassa näkyviä tai sitten vähän realistisempia (joilla on hiukset ym.). Mallinukkeja on tosiaan mies, nainen, tyttö ja poika. Mallinuken värin ja asennon voi itse valita, asentoja on mm. itsevarma, bisnes, leikkisä, flirttaileva, neutraali. Mallinuken ylle voi itse suunnitella asun CAS-tilassa tai voi valita myös satunnaisesti tulevan asun. Myös mallinuken vartaloa voi muokata asua valitessa.

Magnolia Promenadea
Uusia esineitäkin on tullut jonkun verran. Yksi uusi seinäkin on (Kliiniset paneelit, sairaalaan sopiva siis), lisäksi uusia ovia muutama (myymäläovia ja pari sairaalaovea), kuten myös ikkunoita ja aitoja. Uusia huoneita ja huonekaluja on paljon, jokseenkin suurin osa, ellei kaikki, liittyy lähinnä uusiin uriin. Tavaravalikossa on nyt erikseen myymäläesineet, joka pitää sisällään mm. jalustoja ja hyllyjä myytäville tuotteille, kassakoneen, myyntitiskejä, paljon erilaisia kylttejä, neonvaloja, tauluja ja muita seinäkoristeita, lämmin- ja kylmäkaapin, ruualle tiskejä jne. Jopa pari uutta punavaahterapuuta löytyy. Urapalkintoja tuntuu olevan paljon. Hiuksia on tullut myös uusia, muutamia miehille ja muutamia naisille. Lisäksi on tullut uusi kokoelma, geodit.


Sitten vähän itse myymisestä, joka itsestä ainakin tuntui melko hankalalta. Etenkin, jos myymälässä on vain yksi työntekijä (Luca) ja asiakkaita aivan liikaa. Asiakas katselee hetken aikaa tuotteita, mutta hyvin pian poistuu, jossei ehdi esim. tervehtimään tätä. Suhdetoiminnoissa on normaalien ystävällisten, romanttisten jne. lisäksi nyt "Myymälä"-osio, joka pitää sisällään tuotteiden esittelyn, hintojen kertomisen, hintahaarukan kyselyn, kysymyksiin vastaamisen ja kaiken muun tarpeellisen. 


Kun sitten yksi asiakas oli valmis ostamaan "kunhan kassa vapautuu", kaikkosi kaikki muut asiakkaat sillä välin kun Luca sähelsi maksua Näpletillä. Maksaminen siis onnistuu näpletilläkin, vaikka kassojakin käytössä oli. Varmaan tuo maksutapahtumakin nopeutuu, kunhan saisi etupisteillä ostettua nopeamman kassatoiminnan. Toki vähän alkukankeuttakin tämän pelaamisessa ja yrityskin ihan alussa, joten varmaan (ainakin toivon niin) myymälän edetessä myyntikin helpottuu.

Yllä näkyy kuvia valmiista myymälöistä. Myös keräilyjuttuja voi ostaa kokoelmiin, vaikka omasta mielestäni vähän tyhmää. Vie ideaa itse keräilyltä, vaikka kai se kaupasta etsiminenkin keräilyksi lasketaan.

Kaikenkaikkiaan ihan kiva lisäosa, ei tosin neljänkympin arvoinen. Simin töihin lähtiessä voi onneksi aina valita, että lähteekö mukaan vai lähettääkö simin yksinään töihin. Jotenkin tuntuu siltä, että työssä pelaamiseenkin kyllästyy nopeasti. Vielä ei tosin kyllästymisen merkkejä ole lähimaillakaan ja lisääkin postauksia on Duunipäivästä tulossa. Ainakin tarkoitus olisi tehdä tarkempia postauksia itse uusista urista, eli lääkärin, etsivän ja tiedemiehen työstä.

4 kommenttia:

 1. mitähän noi geodit on? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun käsittääkseni niitä saa jostain alienmaailmasta (jonne en vielä pääse, kun tarvitsee edetä tarpeeksi tiedemies / avaruusalalla), eli on jotain mineraaleja kanssa. :)

   http://sims-online.com/sims-4-geodes-collection-guide/ tuolla englanniks lisää niistä.

   Poista
 2. Mites tää rahastus sitten käy, kun kassas ei oo mitään toimintoa maksuille yms ni koska kassa vapautuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt oo ihan varma tajusinko kysymystä oikein..? :D Mutta siis, ainakin asiakassimiä voi klikata ja hoitaa rahastuksen niin.

   Poista